Smulkieji verslininkai išbandė vairavimo įgūdžius

Praėjusį šeštadienį Plungės smulkiojo verslo asociacija savo narius, verslo partnerius ir lojalius klientus pakvietė praleisti popietę automobilių ir motociklų sporto komplekse „Žemaitija“ Pauošnių kaime. Čia netrūko ekstremalių iššūkių ir vaizdų – galingais visureigiais verslininkai lenktynių trasoje tikrino savo vairavimo įgūdžius.
Kaip sakė Plungės smulkiojo verslo asociacijos pirmininkas Tomas Balsys, galimybę išbandyti savo kaip vairuotojų meistriškumą ir mašinų pravažumą sudėtingoje trasoje jiems suteikė UAB „Autobrava Motors“ iš Klaipėdos – bendrovė renginiui pristatė keletą galingų visureigių.
Renginys, anot T. Balsio, buvo proga kartu pabūti su kolegomis, šeimos nariais – taip stengiamasi stiprinti tarpusavio draugystę ir bendrystę. Taip pat bendraminčių susiėjimas leido aptarti verslo aktualijas, padiskutuoti kitais rūpimais klausimais – pramogos ir rimtas darbas puikiai tarpusavyje derėjo.
Svečiuose sulaukta profesionalių lenktynininkų – motokroso klubo „Žemaitija“. Jo vadovas Saulius Stankus su kolegomis pademonstravo, kaip lenktynių trasoje skrieja jų valdomi motociklai.
Plungės smulkieji verslininkai galbūt nėra itin greiti ir drąsūs lenktynių trasoje, tačiau ryžto plėtojant verslo idėjas jiems netrūksta. Kaip ir supratimo, kad kolegiškas bendradarbiavimas šioje srityje yra būtinas. Būtent todėl šiandien Plungėje veiklą sėkmingai jau beveik trejus metus tęsia šių verslininkų iniciatyva įkurta asociacija.
Ši organizacija vienija 23 narius ir yra atvira visiems Plungės krašto verslininkams, norintiems tapti jos dalimi. Bendradarbiavimas ir bendravimas, įvairūs mokymai, seminarai ir, kaip įrodo praėjęs renginys, bendras laisvalaikis kartu – galimybės, atsiveriančios dalyvaujantiesiems Plungės smulkiojo verslo asociacijos veikloje.
Beje, smulkiesiems mūsų verslo atstovams praverstų žinoti, jog Plungės smulkiojo verslo asociacija, padedama Plungės rajono savivaldybės, įsteigė vykdomojo direktoriaus darbo vietą. Šias pareigas eina Aurelija Gedmintaitė. Kaip žinome, iššūkių verslo srityje netrūksta. Būtent A. Gedmintaitė yra pasirengusi ateiti į pagalbą ieškant atsakymų į iškylančius klausimus.
„Kviečiame Plungės verslininkus drąsiai kreiptis ir gauti atsakymus, susijusius su verslu. Aurelija pas mus dirba su smulkiuoju verslu, teikia konsultacijas, rengia įvairias ataskaitas. Galbūt žmonėms užsukti į Verslo centrą, įsikūrusį Pramonės pr. 4B, kur ir yra asociacijos būstinė, bus paprasčiau, nei išdrįsti kreiptis į Savivaldybę. Mes padėsime susisiekti su reikiamais specialistais, gal taip pavyks greičiau išspręsti rūpimus klausimus“, – ragina T. Balsys.
Beje, toks asociacijos ir Savivaldybės bendradarbiavimo modelis, kai Savivaldybės biudžeto lėšomis įsteigiamas direktoriaus etatas, analogų kaimyniniuose rajonuose neturi.
Smulkusis ir vidutinis verslas, kaip bebūtų, yra vienas iš pagrindinių vietos ekonomikos augimo veiksnių, todėl jo palaikymas ir plėtra, ypač iš vietos valdžios pusės, labai svarbu.
Plungės rajono savivaldybės indėlis remiant vietos smulkųjį verslą neliko nepastebėtas. Už tai, kad ji siekia skatinti ir remti vietos verslo kūrimąsi ir plėtimąsi, gautas įvertinimas visos šalies mastu: Lietuvos savivaldybių asociacijos organizuojamuose „Auksinės krivūlės“ apdovanojimuose Plungės rajono savivaldybė laureate tapo būtent už smulkiojo ir vidutinio verslo skatinimą.