Smulkieji verslininkai tikisi glaudesnio bendradarbiavimo

Sausio 27 dieną Plungės smulkiojo verslo asociacija, vadovaujama Tomo Mašeckio, inicijavo susitikimą su Plungės rajono savivaldybės administracijos atstovais. Diskutuota apie galimybes plėsti vietos verslininkų ir savivaldos bendradarbiavimą. Išsakytos idėjos ir pasiūlymai, kurie aktualūs versliems plungiškiams.o asociacijoje pokyčiai: po dvejų metų vadovavimo pirmininko pareigas paliko Tomas Balsys. Naujausiosios pareigos patikėtos kitam Plungės verslininkui –  UAB “Austolina” direktoriui Tomui Mašeckiui.

Asociacijos nariai rinkosi Plungės pramonės rajone įsikūrusiame bendradarbystės centre „Spiečius“. Svečiuose sulaukta Plungės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Mindaugo Kauno, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjos Žanetos Vaitkuvienės ir šio skyriaus specialistės Tomos Rupeikės, Šiaulių banko Plungės skyriaus vadovės Rasos Šalkauskienės. Prie dalyvių prisijungė ir naujoji „Spiečiaus“ koordinatorė Jurgita Niunevė.

Prisistatydama J. Niunevė akcentavo, kad smulkieji ir vidutiniai verslininkai visada laukiami „Spiečiuje“, kur teikiamos konsultacijos verslo įkūrimo, plėtros klausimais, vyksta įvairūs renginiai, mokymai, skirti verslo įgūdžiams gerinti.

Plungės smulkiojo verslo asociacija, kaip minėta, susirinkimą inicijavo tam, kad ir toliau būtų gerinamas vietos verslininkų ir savivaldos bei bankų bendradarbiavimas. Apie tai, kaip tai galėtų vykti, pasakojo Šiaulių banko Plungės skyriaus vadovė R. Šalkauskienė. Ji pabrėžė, kad bankas orientuotas į smulkųjį ir vidutinį verslą, kad finansuojami ne tik investiciniai projektai, bet ir apyvartiniai kreditai. Svarbu ir tai, kad finansuojamos ne tik įmonės, bet ir dirbantieji su verslo liudijimu ar individualios veiklos pažyma.
Kalbantis su bankininke paliestas bankomatų stokos Plungėje ir rajone, ypač – Plateliuose, kurie nori tapti kurortine vietove, klausimas. R. Šalkauskienė teigė, jog jie, kaip bankas, gali imtis tarpininkavimo, tačiau iniciatyvą dėl aparatų plėtros turi parodyti Savivaldybė.

Daugiau skaitykite Smulkieji verslininkai tikisi glaudesnio bendradarbiavimo – Plungė – Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis (laikrastisplunge.lt)